"Látni, hogy a határ a csillagos ég, nagyon inspiráló volt" - Interjú Perecz Nikolettával, a 2024-es dániai Masszázs Világbajnokság résztvevőjével

A dániai Masszázs Világbajnokság magyar résztvevőivel készült interjúsorozatunk folytatódik. Ezúttal Perecz Nikolettát kérdeztük élményeiről.

Honnan jött az ötlet, hogy beregisztrálj egy masszázs versenyre?

Az aromaterápián keresztül kerültem a masszázs világába. A tibeti hangtál terápiától a köpölyözésen és a nyirokmasszázson át egészen a sportrehabilitációig, számos technikát elsajátítottam az elmúlt 4 évben. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam nemcsak vendégeimtől, hanem szakemberektől is, ezért döntöttem úgy, hogy jelentkezem a magyarországi versenyre. Hihetetlenül boldog voltam, amikor megnyertem és ezáltal lehetőséget kaptam arra, hogy hazánkat képviseljem egy ilyen rangos eseményen, mint a dániai Masszázs Világbajnokság.

Milyen volt a világbajnokság hangulata? Hogyan élted meg az ottlétet?

Elképesztő volt a hangulat és a pezsgés. Mindenütt mosolygós, kedves emberek, akik segíteni próbáltak egymásnak.
Amikor megérkeztem, elhatalmasodott rajtam a rémület - "Úristen, hova csöppentem, mi történik itt?". Bámulatos dolgokat láttam a világ szinte minden pontjáról érkező masszőröktől. Az új technikák és a látvány sokat nyomott a latban az értékelés során. Előfordult, hogy a show szerves része volt a vendég szárazjéggel való füstölése, vagy a tűz, illetve az esernyő használata. Ilyesmit azért nem látni mindenhol. Az összesített világbajnok egy hullahopp karikával masszírozó hölgy lett.

Milyen kategóriában versenyeztél?

Arcmasszázs és wellness masszázs kategóriákban indultam. A wellness masszázsnál volt egy kis felfordulás és ijedtség. Nem jelent meg a masszőr párom a szombati versenyszámon, emiatt nem volt cserepartnerem. Szerencsére megengedték, hogy a férjemet masszírozzam. A vasárnapi arcmasszázs kategóriát nagyon élveztem. Az első napon tapasztaltakból kiindulva, igyekeztem a látványra is nagyobb hangsúlyt fektetni. Előkerültek a hangtálak, teátrálisabban mozogtam. Illóolajos relax arcmasszázst és lifting technikát alkalmaztam. Az ausztrál fiú, akit masszíroztam, hangosan horkolt a kezelés közben, ami úgy érzem, hatalmas eredmény.

Mi volt a legpozitívabb és a legnegatívabb élményed a bajnokságról?

Számomra a legnagyobb élmény az volt, hogy többszörös világbajnok oktatóktól tanulhattam. Mindkét workshop, amin részt vettem, nagyon hasznos és különleges volt. Az itt szerzett tudást már hazatérésemet követően alkalmaztam vendégeimen a szalonomban. Negatív élményként említeném a versenytársamtól kapott arcmasszázst. Fájdalmas volt, napokra feldagadt tőle az arcom.

Kapcsolatba léptél magyar vagy külföldi masszőrökkel?

Külföldön, például Romániában és Angliában élő, magyar származású masszőrökkel beszélgettem nagyon sokat. Más nemzetiségű masszőrökkel tolmácsgép segítségével kommunikáltam, mivel nem beszélek jól angolul. Mind nagyon kedvesek voltak - az egyik bírónő, amikor látta, mennyire fáradt vagyok, odajött hozzám és megsimogatta a hátamat.

Miben látod a saját hiányosságaidat a konkurens masszőrökhöz képest? Miben tudnál még fejlődni?

Egyértelműen a rutin és az évek hiányoznak. Az első és a második helyezettet tátott szájjal néztem. Az arcmasszázs kategória győztesei elképesztően profik voltak. Olyan fogásokat mutattak, ami csak a megfelelő rutin és a rengeteg tanulás útján sajátítható el. Dorinával (Veréb Dorina, Thai Do masszőr - a szerk. megj.) mindketten imádunk tanulni, így látni, hogy a határ a csillagos ég, nagyon inspiráló volt. Kijelenthetem, hogy a dániai Masszázs Világbajnokságon való részvétel kihagyhatatlan élmény volt!

Köszönjük az interjút, és sok sikert kívánunk a jövőbeli terveidhez!
perecz_nikoletta_profil_250

A kérdésekre válaszolt:
Perecz Nikoletta, okleveles aromaterapeuta és masszőr
Soul Aromatherapy

Keszocze_Niki_Blog-Profil_250

Riporter:
Keszőcze Niki
fabulo.hu