"Hiszem, hogy az örökös tanulás az egyik legfontosabb eszközünk a fejlődésben" - Interjú Kárpáti Anettel, a 2024-es dániai Masszázs Világbajnokság résztvevőjével

A 7. dániai Masszázs Világbajnokság magyar résztvevőivel készített interjúsorozatunk harmadik részében Kárpáti Anettet kérdeztük élményeiről.

A 2023-as dániai Masszázs Világbajnokságon előkelő helyen végeztél.

Így van, a tavalyi világbajnokságon 3. helyezést értem el, ezért nagy reményekkel készültem a 2024-es versenyre. Sajnos a versenyszámom előtt egy órával allergiás reakció hatására benáthásodtam, ami hatással volt a teljesítményemre.

Milyen kategóriában indultál a 2024-es világbajnokságon?

Ahogy 2023-ban, úgy idén is online indultam, nyugati ihletésű szabad stílusú, azaz freestyle kategóriában. Az online versenyzés talán még izgalmasabb, mint az élő megmérettetés. Az előzetes útbaigazítást és a kamerabeállításokat követően nincs lehetőség kommunikálni. A bírók sem kérdezhetnek a versenyszám közben, ezért olyan fontos, hogy a lehető legjobb szögből és fényviszonyok között vegyen a kamera. Ellenkező esetben nem látják tisztán a mozdulataimat, nem érzékelhető a ritmus, az áramlás. Pontlevonás jár, ha a masszázs nem halad zökkenőmentesen, ahogy történt az én esetemben is, amiért megálltam orrot fújni, ezzel megszakítva a mozdulatsort.

Milyen volt a világbajnokság hangulata?

Az online verseny ellenére teljes mértékben átjött a bajnokság hangulata, nagyon jól éreztem magam. Sikerült ellesnem néhány fogást más országok masszőreinek technikájából, sajátos egyéniségéből, amit a jövőben én is alkalmazni tudok a munkám során.

2025-ben is részt veszel a világbajnokságon?

Idén ugyan nem sikerült a dobogón végeznem, de ez egyáltalán nem szegte a kedvem. Jövőre már szeretnék személyesen ott lenni a 8. dániai Masszázs Világbajnokságon. Élőben még több lehetőségem nyílik majd tanulni a résztvevőktől.

Mit tanácsolsz azon masszőrtársaidnak, akik részt szeretnének venni a versenyen?

Hiszem, hogy az örökös tanulás az egyik legfontosabb eszközünk a fejlődésben, épp ezért folyamatosan különböző tréningeken és tanfolyamokon veszek részt. Hatalmas élményt és rengeteg új tapasztalatot nyújt egy masszázs verseny is. Mindkét év magyar résztvevőivel tartom a kapcsolatot. Összetartó csapatot alkotunk, segítünk egymásnak, amiben csak tudunk. Úgy gondolom, hogy a világbajnokságon nem egymás ellen versenyzünk, hanem az országot képviseljük, egyek vagyunk.

Köszönjük az interjút, és sok sikert kívánunk a jövőbeli terveidhez!
karpati_anett_profil_250x250

A kérdésekre válaszolt:
Kárpáti Anett, masszőr
www.talpak.hu 

Keszocze_Niki_Blog-Profil_250

Riporter:
Keszőcze Niki
fabulo.hu