"Célom, hogy jövőre már a győztesek között legyek" - Interjú Veréb Dorinával, a 2024-es dániai Masszázs Világbajnokság résztvevőjével

Idén hetedik alkalommal rendezte meg az IMA a masszázs világbajnokságot, ahová a világ minden tájáról érkeztek masszőrök, szakemberek. A nemzetközi rendezvény célja elsősorban a verseny, ugyanakkor lehetőséget nyújt a masszázsterapeuták számára a szakmai inspirációra és a kapcsolatépítésre. Összesen 8 kategóriában lehetett indulni: svédmasszázs, thai/Nuad Thai-, wellness masszázs, szabad stílus - nyugati inspiráció, szabad stílus - keleti inspiráció, székmasszázs, arc- és body shape masszázs.

A világversenyen a Magyarországot képviselő masszőrök közül elsőként Veréb Dorinát kértük, ossza meg velünk élményeit, tapasztalatait.

Hogyan készültél fel a versenyre?

Masszázs tudásom Thaiföldön és Balin elvégzett tanfolyamok és képzések során szereztem. Jelenleg két masszázs szalont üzemeltetek Magyarországon, ahol a vezető masszőröm a thai masszázs mestere. Rengeteget tanulok tőle nap mint nap, elsősorban ő segített a versenyre való felkészülésben is.
A világbajnokság volt az első nemzetközi megmérettetésem. 2024-ben Az Év Masszőre versenyen második helyezést értem el, illetve megkaptam a 2024 Év Legszebb szalonja díjat is.

Mi a szakterületed és milyen kategóriában indultál?

A masszázs a hobbim, a szenvedélyem, általa teljesedek ki igazán. Szakterületem a thai, az arc-, valamint a wellness masszázs. Az idei dániai masszázs világbajnokságon arcmasszázs és wellness masszázs kategóriákban indultam.

Milyen volt a verseny hangulata Dániában?

Fantasztikus volt a légkör, nagyon élveztem a versenyen töltött 2 napot. Számos hasznos ismeretre és új kapcsolatra tettem szert, rengeteg tapasztalatot szereztem. Különösen tetszett, hogy ennyire nemzetközi volt a mezőny, és így lehetőségem nyílt más országok masszőreivel is találkozni, összebarátkozni.

Említetted, hogy összebarátkoztál más nemzetek masszőreivel. Milyen tapasztalatokat szereztél velük kapcsolatban?

Valóban, számos, a világ különböző részeiről érkező masszőrrel volt szerencsém megismerkedni. Magán a versenyen érdekes volt látni, mennyire különböző és akár meglepő technikákat alkalmaznak az egyes masszőrök. Volt, aki a levegőben, a vendég felett kötélen lógva végzett masszázst, esetleg egy „fészekben” lógó vendég alatt, háton fekve masszírozott. Azt hiszem látványosság terén van még hova fejlődnünk.

Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel szembesültél a verseny során?

Úgy érzem, a magyar résztvevők nem rendelkeztek kellő információval a világbajnoksággal kapcsolatban. Elképesztő méretű stábbal, gyönyörű, egységes ruhákban, valóságos show-val érkeztek az egyes országok masszőrei. Saját táncosaik, operatőr csapatuk, valamint segítőik voltak, akik a versenyszámok előtt segítettek elrendezni a masszázshoz szükséges felszerelésüket.
Ezzel szemben mi magyarok egyedül, egymást nem ismerve érkeztünk a helyszínre, éppen ezért nem volt még egyenruhánk sem. A többi versenyzőhöz képest elég szegényesnek éreztem a thai stílusban feldíszített masszázságyamat, valamint az asztalon elhelyezett zászlót és a kiegészítőket. Legközelebb ezen a téren sokkal felkészültebb leszek.

Mik a terveid a jövőre nézve a masszázs szakmában és a versenyzéssel kapcsolatban?

Terveim szerint a következő pár hónapban több képzést is meglátogatok majd. Spanyolországban Josep Lupión-tól szeretném elsajátítani a Kobido japán arcfiatalító masszázs technikát. Részt veszek továbbá egy egyhetes masszázs tanfolyamon Anna Baroni mesternél Bolognában, valamint egy 3 hetes továbbképzésen egy thaiföldi masszázs iskolában.
Szeretnék minél több nemzetközi versenyen részt venni a jövőben. Célom, hogy jövőre a masszázs világbajnokságon már dobogós helyezést érjek el.

Mit üzensz azoknak, akik szeretnének hasonló versenyeken részt venni, de még bizonytalanok?

Azt gondolom, hogy mi, magyar masszőrök egyáltalán nem vagyunk lemaradva a nemzetközi mezőnnyel szemben, csupán a látószögünk kiszélesítésére és némi innovációra van szükségünk.
Azt üzenem, bátran vágjanak bele! Rengeteg lehetőség van a tanulásra és a fejlődésre, a világbajnoksághoz hasonló versenyek pedig kiváló alkalmat nyújtanak a tapasztalatszerzésre.

Köszönjük az interjút, és sok sikert kívánunk a jövőbeli terveidhez!
vereb_dorina_Blog_profil_250

A kérdésekre válaszolt:
Veréb Dorina, Thai Do masszőr
Thaido Masszázs

Keszocze_Niki_Blog-Profil_250

Riporter:
Keszőcze Niki
fabulo.hu